Přeskočit na obsah

Tajemství, jak za minutu obnovit nepřilnavé vlastnosti pánve (pomocí jedné ingredience z kuchyně)

Nepřilnavé pánve mají omezenou životnost, ale tu lze prodloužit pomocí tohoto jednoduchého triku.

Je velmi nepříjemné, když se francouzská omeleta, čerstvá treska s česnekem nebo tenké kuřecí prsa na grilu začnou lepit na pánev, protože ztratila své nepřilnavé vlastnosti a nezbývá nic jiného, než ji vyměnit.

Trik, který se stal virálním hitem na sociálních sítích, umožňuje obnovit plnou funkčnost pánve pouhým použitím jedné z nejzákladnějších ingrediencí v kuchyni: soli, v její nejdostupnější formě – kuchyňské soli.

Tajemství, jak za minutu obnovit nepřilnavé vlastnosti pánve (pomocí jedné ingredience z kuchyně)

Tento domácí prostředek se stal populárním na Tik Toku a pomáhá zabránit tomu, aby se jídlo nezvratně přilepilo na paellu, abychom si ho mohli i nadále vychutnávat.

Tento trik, který je spíše nouzovým řešením pro konkrétní situaci, patří influencerce Sophie Louise, která má na svém účtu téměř 100 000 sledujících.

Doporučuje, aby se pánev, která začala přilnavá, nejprve umyla tekutým mýdlem a houbičkou, například na mytí nádobí.

Příprava soli

Tajemství, jak za minutu obnovit nepřilnavé vlastnosti pánve (pomocí jedné ingredience z kuchyně)

Poté je třeba pánev postavit na oheň a nechat ji minutu zahřát. Poté je třeba přidat tolik kuchyňské soli, aby pokryla celé dno pánve.

Je nutné provádět kruhové pohyby, aby sůl pokryla celou plochu, a sůl v pánvi několik minut vařit, dokud nezačne hnědnout a nabývat hnědého odstínu, jako písek v poušti.

Tuto sůl je třeba vyhodit a poté, aniž byste se popálili, přejít vlhkým kuchyňským papírem po dně pánve a odstranit zbytky soli, které se přilepily silněji.

Poté influencer ukazuje, jak vypadá pánev po přípravě smaženého vejce. Máslo se rozteče, vejce také, a výsledek je perfektně usmažený, nepřilepený k pánvi.

V každém případě se jedná o trik, který umožňuje dočasně obnovit pánev, a je třeba jej opakovat prakticky před každým použitím paelie, takže i když sůl není drahá, je třeba zvážit, o kolik lze prodloužit životnost pánve.

sůl, životnost, pánev